Telefon

+36303537691

E-mail

dpfszerviz@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfő - Péntek: 8.00-16.00

Részecskeszűrő betét csere eredeti kerámia betétre

 

részecskeszűrő betét csere

 

Mikor van szükség a részecskeszűrő kerámia betét cserére?

A részecskeszűrő tisztítás kiváló megoldás arra az esetre, ha a részecskeszűrő betét még nem sérült. Azonban ha sérült a betét, akkor a legjobb egyben a legolcsóbb megoldás a kerámia betét cseréje.

Itt fontos megemlíteni, hogy a forgalomban lévő kerámia betétek minősége között nagyon komoly eltérések vannak! Volt olyan Ügyfelünk, akinek egy másik szervizben 2 hónapja cseréltek kerámiabetétet és minket azért keresett meg, mert nem értette, miért van megint részecskeszűrő problémája. A válasz egyszerű volt: a kerámiabetét egyszerűen kettétört.

Szervizünkben kizárólag a gyári kerámiabetétekkel megegyező sűrűségű és minőségű kerámiabetéteket cserélünk!  

Részecskeszűrő betét cserére akkor is szüksége lehet, ha a gépjárműből kiiktatták a részecskeszűrőt és szeretné visszaállítani a gyári állapotot.

A részecskeszűrő kiiktatásáról itt olvashat bővebben: Részecskeszűrő kiiktatás

 

Honnan tudhatom, hogy sérült-e a kerámiabetét?

Ez a legtöbbször nem látható, csak nagyon szélsőséges esetben.

Ha az autó kipufogójában sűrű korom halmozódik fel, akkor valószínűleg sérült a részecskeszűrő betétje (egyszerűen nyúljon bele a kipufogóba és ha nem csak szennyeződést tapasztal, hanem sűrű kormot, akkor lyukas a részecskeszűrő betét). Az a gépjármű, amelyik az úton sűrű fekete füstöt húz maga után, biztosan sérült részecskeszűrő betéttel rendelkezik.

Persze van olyan, hogy a részecskeszűrő sérült, de még nem olyan mértékben, hogy ennek külső jelei is lennének.

Szervizünkben endoszkóp kamerával vizsgáljuk a részecskeszűrő betéteket.

 

Részecskeszűrő betét csere vagy új részecskeszűrő? 

A kérdés jogos. A gyári részecskeszűrő alkatrészára elképesztően magas! Vannak olyan középkategóriás autótípusok, amelyeknél a részecskeszűrő ára a milliós nagyságrendet is eléri. Teljesen felesleges kiadás, hiszen az általunk beépített kerámiabetétek teljesen megegyeznek a gyárilag előírttal és jelentősen olcsóbban megoldható.

Az utángyártott részecskeszűrőktől óva intünk mindenkit! Az utángyártott részecskeszűrőkben általában nem kerámiabetét van, hanem kínai szilikonbetét. Biztosan állíthatjuk, hogy a hatékonysága és az élettartama meg sem közelíti a kerámia betétét. Ezen felül komoly problémát szokott okozni, hogy a felfüggesztések sem pontosak, ezért át kell váltani a szakszerű szerelésből „sufnituninra”, hogy beépíthető legyen.

 

Mennyibe kerül a részecskeszűrő betét cseréje?

Ez nagyon változó, hiszen a részecskeszűrő betétek nem egyformák. Összességében elmondható, hogy jelentősen olcsóbb, mint egy új részecskeszűrő, de a minőségében nincs eltérés.

Az űrlap kitöltésével kérjen ajánlatot és kollégáink munkaidőben 1 órán belül válaszolnak!  

Érdeklődés, árajánlat kérés

Upload

Adatvédelmi szabályzat